Wat wordt bedoeld met spoor 2?
Er is sprake van reïntegratie spoor 2 wanneer een arbeidsdeskundige concludeert dat je moet gaan zoeken naar een andere werkgever. Je bent dan meestal langer dan een jaar ziek en de verwachting van de bedrijfsarts en arbeidsdeskundige is dat je niet binnen afzienbare tijd terug kan keren in eigen of ander werk bij je eigen werkgever.
Hoe ziet een 2e spoor traject er bij Link@work uit?
Een tweede spoor traject bij Link@work bevat de volgende modules:
Loslaten van het oude werk en de huidige werkgever.
We snappen dat het heel wat is om een deel van je gezondheid te verliezen. Zeker in combinatie met het verlies van je baan, kan dit een grote impact op je leven hebben. Er is dan ook tijd en ruimte voor jouw verhaal. Vervolgens gaan we na wat er nodig is om het oude werk los te laten en bespreken we hoe je deze stappen kunt zetten.
Loopbaan oriëntatie en opstellen zoekprofiel
In dit onderdeel zetten we diverse middelen in om na te gaan welke functies en beroepen (nog) wel bij jou passen en formulieren we waar je interesses liggen. We maken gebruik van loopbaanvragenlijsten, loopbaanspellen en we voeren loopbaangesprekken. Vervolgens maken we de koppeling naar de arbeidsmarkt met de vraag: ‘Welke van de geformuleerde functies zijn kansrijk op de arbeidsmarkt?’. We bespreken wat je kunt leren en hoe je jezelf kunt ontwikkelen om kans te maken op deze functies.
Sollicitatievaardigheden
In het traject is er aandacht voor het vergroten van je sollicitatievaardigheden. Voor elk persoon ligt dit anders. Sommige mensen hebben ondersteuning nodig bij de basisvaardigheden zoals het maken van een CV en sollicitatiebrief. Anderen beschikken over goede vaardigheden en hebben meer behoefte aan het bespreken van een sollicitatiestrategie en gevorderde gespreksvoering. Daarnaast is er aandacht voor het solliciteren met een beperking en op welke wijze jij het gesprek met een mogelijke werkgever aan kunt gaan. Wij zullen aan het begin van het traject nagaan waar jouw behoefte ligt en trainen je in het eigen maken hiervan.
Werk zoeken
De meeste aandacht van het traject gaat uit naar het zoeken van passend werk. Hierin ondernemen wij diverse acties door mee te zoeken naar passende vacatures of stellen jou binnen ons bedrijvennetwerk voor. Wij verwachten wel dat je zelf ook diverse acties onderneemt. Een nieuwe werkgever wil namelijk zelf bepalen of je binnen hun onderneming past. Tijdens deze module bewaken we gezamenlijk de voortgang, ondersteunen we bij het schrijven van de brieven en het voeren van gesprekken.
Persoonlijke begeleiding
In de persoonlijke begeleiding is er aandacht voor al jouw vragen omtrent Wet Verbetering Poortwachter en Wet WIA. Daarnaast ondersteunen wij jou in deze module om de belastbaarheid zo optimaal mogelijk te krijgen.
Hierbij kan onder andere gedacht worden aan:
- Therapeutische gesprekken bij psychosomatische en psychosociale klachten.
- Coachende gesprekken voor het aanleren van nieuwe vaardigheden.
- Ontwikkelingsgerichte begeleiding bij het vergroten van de regie over je eigen leven.
- Medische fitness bij het verbeteren van de conditie en ondersteuning bij herstel.
- Rouwverwerking bij scheiding, verlies of afscheid nemen.
Nazorg
Zodra je een baan gevonden hebt, kan je gebruik maken van de nazorg. Dit zijn enkele persoonlijke gesprekken waarbij ‘jij in je nieuwe baan’ centraal staat. Ook het adviseren bij gebruik maken van ondersteunende middelen komt aan bod.
Hoe lang duurt een traject?
Het tweede spoor traject bij Link@work kenmerkt zich door veel persoonlijk contact afgewisseld met opdrachten waar je direct mee aan de slag kan. Het traject is meestal 6 of 9 maanden. Er kan voor nog een aanvullende module gekozen worden, waardoor het traject een jaar duurt.
Hoe gaan jullie om met mijn privacy?
Bekijk hiervoor ons privacy beleid en het kopje privacy op de pagina ‘wat als ik ben aangemeld’.
Hoe gaat het in zijn werk?
Soms mag je van je werkgever zelf een bureau uitkiezen. Je kunt ons bellen en mailen om een afspraak te maken.
Het kan ook zijn dat je werkgever een aanmelding doet. Kijk dan naar ‘wat als ik ben aangemeld’.
Wat onze deelnemers zeggen.
Toen ik na een auto-ongeluk mijn oude werk niet meer kon doen heeft Link@work mij heel goed begeleid bij het loslaten van het oude ne het zoeken van een nieuwe weg. Ik kon altijd bij haar terecht en heb veel aan de gesprekken gehad.
Het positieve aan Link@work is dat ze inzetten op de zelfredzaamheid van de persoon. Daarnaast is er ruimte aandacht voor vragen en zo nodig hulp hierbij. Persoonlijk waardeer ik het enorm dat ik zelf de inbreng mocht bepalen, waardoor ik zelf mocht doen ipv aan de hand begeleid te worden.
Geruststellen gesprekken gevoerd. Begrijpen hoe dat de client zich kan voelen. Zeer behulpzaam bij sollicitaties. Van wettelijke bepalingen zijn ze goed op de hoogte.
Bij Link@work wordt er eerst naar de mens gekeken, daarna je kwaliteiten verkennen. Het stimuleren en motiveren in het solliciteren heb ik als waardevol ervaren. Heel hartelijk dank voor de begeleiding.