Wanneer outplacement?
Afscheid nemen van een werkgever is soms noodzakelijk en/of onvermijdelijk. Het verlies van werk heeft meestal veel impact. Zeker wanneer dit onverwacht komt of wanneer er sprake is van een langdurig dienstverband. Dit kan veel teweeg brengen. Een outplacementtraject kan uitkomst bieden. In dit traject begeleiden wij jou zo snel en goed mogelijk naar een passende baan elders.
Hoe ziet een outplacement traject er bij Link@work uit?
Een outplacement traject bij Link@work bevat de volgende modules:
Verwerking van het ontslag
We bespreken als eerste de achtergrond van je ontslag en wat dit met jou doet. We gaan na wat er voor jou nodig is om het oude werk los te laten en coachen je in het zetten van deze stappen.
Loopbaan oriëntatie en opstellen zoekprofiel
In deze module zetten we diverse middelen in om na te gaan welke functies en beroepen bij jou passen en waar je interesses liggen. We maken gebruik van loopbaanvragenlijsten, loopbaanspellen en we voeren loopbaangesprekken. Vervolgens maken we de koppeling naar de arbeidsmarkt met de vraag: ‘Welke van de geformuleerde functies zijn kansrijk op de arbeidsmarkt?’. We bespreken op welke wijze jij deze baan daadwerkelijk kan bemachtigen.
Sollicitatievaardigheden
In het traject is er aandacht voor het vergroten van de sollicitatievaardigheden. Voor iedereen ligt dit anders. Sommige mensen hebben ondersteuning nodig bij de basisvaardigheden zoals het maken van een CV en sollicitatiebrief. Anderen beschikken over goede vaardigheden en hebben meer behoefte aan het bespreken van een sollicitatiestrategie en gevorderde gespreksvoering. Wij zullen samen met jou bespreken waar jouw behoefte ligt en je deze onderwerpen trainen.
Werk zoeken
De meeste aandacht van het traject gaat uit naar het zoeken van passend werk. Hierin ondernemen wij diverse acties door mee te zoeken naar passende vacatures of stellen je binnen ons bedrijvennetwerk voor. Wij verwachten van jou zelf ook diverse acties. Een werkgever wil namelijk zelf bepalen of jij binnen hun onderneming past. Deze wil dus jou zien. Tijdens deze module bewaken we gezamenlijk de voortgang, ondersteunen we bij het schrijven van de brieven en het voeren van gesprekken.
Nazorg
Zodra je een baan gevonden hebt, kan je gebruik maken van de nazorg. Dit zijn enkele persoonlijke gesprekken waarbij ‘jij in je nieuwe baan’ centraal staat.
Hoe lang duurt een traject?
Het outplacement traject bij Link@work kenmerkt zich door veel persoonlijk contact afgewisseld met opdrachten waar je direct mee aan de slag kan. Er kan gekozen worden voor een traject van 3 maanden, indien je alleen nog een zetje in de rug nodig hebt bij het solliciteren zelf. Het meest wordt gekozen voor een traject van 6 of 9 maanden waarbij alle modules ruim aan bod kunnen komen.
Hoe gaan jullie om met mijn privacy?
Bekijk hiervoor ons privacybeleid en het kopje privacy op de pagina ‘wat als ik ben aangemeld’.
Nog vragen?
Je kunt ons bellen en mailen om een afspraak te maken. Het kan ook zijn dat je werkgever een aanmelding doet. Kijk dan naar ‘wat als ik ben aangemeld’.
Wat onze deelnemers zeggen.
Hoewel ik wist dat de boventalligheid eraan zat te komen ben ik door een behoorlijke rollercoaster gegaan. Mede dankzij Link@work is de chaos gestructureerd en bruis ik van de ideeën en energie.
Positief gevoel bij de begeleiding en ondersteuning. Link@work is persoonsgericht, vriendelijk, geven goede tips en adviezen en passen de ondersteuning aan aan de wensen van de client. Mede dankzij hen ook weer positiever toekomstbeeld.
In Korte tijd een helder en duidelijk inzicht gekregen m.b.t. mijn loopbaan.
Link@work is een zeer prettig re-integratiekantoor. De sfeer is erg goed en zeer relaxed. De medewerkers zijn competent en beschikken over een uitstekend invoelend vermogen. Professionaliteit staat hoog in het vaandel.